Zoeken

Politie vindt sporen van ‘Tante’ Naima Jillal in Antwerpse loods

16 maart 2021 - 11:19 - Wereld

©

De Nederlandse en Belgische politie hebben in een loods in de haven van Antwerpen mogelijk sporen gevonden van Naima Jillal. De vrouw wordt al sinds 20 oktober 2019 vermist nadat ze voor het laatst was gezien in Amsterdam.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning van de Utrechtse Naima Jillal. Ze vermoeden dat de 52-jarige vrouw niet meer in leven is. Verder onderzoek van de Nederlandse en Belgische politie heeft geleid naar een loods in het havengebied in Antwerpen. Onder de grond van de loods zijn kledingstukken en een handtas aangetroffen. Deze goederen worden nu uitvoerig en nauwgezet onderzocht op forensische sporen.

De Nederlands-Marokkaanse Naima Jillal was waarschijnlijk verwikkeld in meerdere conflicten in het zware drugsmilieu. Zeker twee ploegen maakten jacht op haar. Ze deed onder meer zaken met bekende cocaïnesmokkelaars onder wie ’Piet Costa’, die als getuige verhoord is over haar verdwijning, na een tip van de recherche. In februari meldde de politie ook ’Bolle Jos’ te zoeken in het kader van deze verdwijningszaak. Bolle Jos is een twintiger die al een geduchte reputatie heeft opgebouwd als nietsontziende cocaïnehandelaar.

De loods die de politie onderzoekt is dezelfde waar op 22 april 2020 een partij van 4200 kilo cocaïne in beslag is genomen en 14 verdachten zijn opgepakt. In het criminele milieu circuleren foto’s van een dode Jillal waarvan wordt gezegd dat die erg schokkend zijn. De politie gaat verder met het onderzoek naar haar verdwijning en vermoedelijke moord. Er is al eerder een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die kan leiden tot de aanhouding van verdachten. Een deel van deze beloning is ook voor de tip die kan leiden tot Naima Jillal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team