Zoeken

Mimoun Bergoual is dodelijke slachtoffer overval woonboerderij in Leiden

1 januari 2021 - 13:40 - Wereld

Foto Sleutelstad

De 66-jarige Mimoun Bergoual is het dodelijke slachtoffer van een vermoedelijke overval op een woonboerderij aan de Hofdijklaan, op de grens van Leiderdorp en Oud Ade.

Bergoual kocht de woonboerderij twee jaar geleden en woonde er met zijn echtgenote. Als ondernemer was hij een bekende verschijning in de Marokkaans-Leidse gemeenschap. "Een graag geziene gast", zegt een goede bekende van hem, "Dit is zo onwerkelijk. Het was zo’n lieve man."

Sleutelstad schrijft dat Bergoual eigenlijk een vastgoedondernemer was, maar hij lanceerde daarnaast nog heel wat zaken zoals bijvoorbeeld de Tanger Markt in het oude pand van Albert Heijn aan het Kooiplein.

De politie kreeg dinsdagmorgen rond 5.50 uur een melding van een overval in een woning aan de Hofdijklaan in Oude Ade. De agenten troffen er het dode lichaam aan van Mimoun Bergoual. In de woning werd in de loop van de dag door de Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Het onderzoeksteam verzoekt getuigen om zich te melden.

De doodsoorzaak en de toedracht is nog niet bekend maar in de Marokkaanse gemeenschap in Leiden wordt er druk gespeculeerd. Bergoual zou doodgeschoten zijn en er wordt getwijfeld aan het feit dat het over een overval zou gaan. Het slachtoffer leefde volgens naasten zeer eenvoudig en had geen geld of kostbaarheden in zijn huis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team