Zoeken

Marokkaanse vrouw sterft bij grens op weg naar ziekenhuis Melilla

28 januari 2023 - 10:00 - Marokko

©

In de bufferzone tussen Spanje en Marokko is donderdagochtend een 60-jarige Marokkaanse vrouw overleden toen zij Melilla probeerde te bereiken om zich te laten behandelen in het Comarcal ziekenhuis. Voordat de lokale autoriteiten in Melilla de dood bevestigden, werd het nieuws gemeld door Marokkaanse bronnen uit het grensgebied van Bni Nsar.

De overledene was vergezeld van een verpleegster toen ze in een "zeer ernstige" toestand per ambulance vanuit een privé-kliniek in Nador naar Melilla werd gebracht, aldus de plaatselijke krant El Faro de Melilla. Zij overleefde het helaas niet en stierf in het niemandsland dat de scheiding tussen beide landen vormt.

Lees ook: Marokko en Spanje werken samen om zieke baby te redden

De Marokkaanse autoriteiten deden alles om ervoor te zorgen dat de ambulance het ziekenhuis in Melilla kon bereiken. De gouverneur van Nador heeft zich persoonlijk over de situatie ontfermd en de politie opgedragen de ambulance door te laten tot Melilla. Bij de grens werd haar paspoort snel gestempeld en werden de poorten wijd opengezet, zodat de ambulance ongehinderd de stad in kon. Desondanks bleek het leven van de vrouw niet te redden. Op instructie van de openbare aanklager van Nador is het lichaam van de vrouw naar het Hassani ziekenhuis gebracht voor een autopsie.

Lees ook: Marokko en Spanje willen files aan grens Melilla verminderen

Volgens de regeringsdelegatie in Melilla vond het voorval rond 6 uur plaats toen een ambulance uit Marokko bij de grens aankwam en meldde dat de vrouw met spoed naar het Comarcal-ziekenhuis moest worden gebracht. De Guardia Civil gaf vervolgens de hulpdiensten opdracht de toestand van de vrouw te beoordelen. De artsen konden enkel nog haar dood vaststellen.

Bladna.nl