Zoeken

Emiraten willen voetbalclub uit Agadir kopen

19 december 2021 - 15:00 - Sport

©

Hassania Union Sport Agadir (HUSA) staat te koop en heeft de interesse gewekt van een bedrijf in de Emiraten. City Football Group, is bezig een aandeel in de sportclub te verwerven. Er is nog niets officieel en de gesprekken zijn nog gaande.

City Football Group, een investeringsfonds dat wordt beheerd door de holding Abu Dhabi United Group (ADUG), heeft reeds in verschillende internationale clubs geïnvesteerd waaronder Manchester City, meldt SRNT News, waarbij de vice-voorzitter van HUSA, Mohamed Ali Bouhajra, wordt geciteerd.

Lees ook: Marokkaanse voetbalclubs verloren 700 miljoen dirham door coronacrisis

"Ja, we zijn bezig met de afronding van een deal met dit bedrijf, dat tussen de 20% en 30% van de aandelen van ons bedrijf wil kopen," verklaarde Bouhajra, eraan toevoegend dat "nog niets officieel is, maar de besprekingen gaan de goede kant op." Gezien het toeristische potentieel willen de VAE ook samenwerken met een solide zakenpartner, in dit geval de Akwa Group, aldus Bouhajra. De Marokkaanse holding wil ook een belang van 20-30% verwerven in de in Agadir gevestigde club, zegt hij.

Lees ook: Marokko: vijf jaar geen belastingen voor voetbalclubs

Uiteindelijk zal "Hassania van deze overeenkomst profiteren, vooral op technisch niveau. Deze twee groepen zullen ons helpen aankopen op hoog niveau te doen, maar ook de opleiding van onze technische staf, onze managers en vooral onze jonge spelers te verbeteren," concludeert de vice-voorzitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team