Zoeken

Marokkaanse voetbalclubs verloren 700 miljoen dirham door coronacrisis

1 oktober 2021 - 19:00 - Sport

©

Het Marokkaanse voetbal maakt een zeer moeilijke periode door als gevolg van de coronapandemie. De autoriteiten hebben noodgedwongen beperkende maatregelen genomen, waardoor de kas van de clubs is opgedroogd. De afwezigheid van supporters in de stadions heeft de vele moeilijkheden nog verergerd.

Marokkaanse clubs verloren 700 miljoen dirham sinds het begin van de coronacrisis, meldt het dagblad Al Akhbar. De belangrijkste reden voor deze enorme inkomstenderving is de afwezigheid van het publiek bij sportevenementen.

Lees ook: Marokko: vijf jaar geen belastingen voor voetbalclubs

Volgens het dagblad geven de clubs tussen 700.000 dirham en 1,7 miljoen dirham per maand uit aan salarissen en verschillende reis- en beheerskosten. De clubs die het meest getroffen worden door deze situatie zijn Wydad en Raja Casablanca. Niet alleen hebben zij een grote loonkost, maar zij hebben ook verschillende grote wedstrijden gespeeld in de Champions League en de Mohammed VI Cup van Arabische Champions Clubs. Zij hadden van de financiële voordelen van dit soort wedstrijden kunnen profiteren, als de duels niet achter gesloten deuren hadden plaatsgevonden.

Een snelle terugkeer van de fans in de stadions is sterk gewenst door de clubs die zoveel financiële tegenslagen beu zijn. Vorige week heeft de Marokkaanse voetbalbond FRMF de mogelijkheid overwogen om het publiek terug te laten keren naar de stadions, maar de kwestie is nog in behandeling bij de bevoegde autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team