Zoeken

Hoge boetes voor Marokkaanse spelers

12 februari 2022 - 16:20 - Sport

©

Meerdere spelers in de Marokkaanse voetbalcompetitie (Botola), hebben onlangs een boete gekregen van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) wegens hun onaanvaardbaar gedrag tijdens wedstrijden van hun clubs.

Voor het bespugen van Marouane El Ouadni (RCOZ) kreeg Karim Aït Mohamed (HUSA) een boete van 10.000 dirham en een schorsing van acht wedstrijden. El Ouadni werd voor zes wedstrijden geschorst en moet dezelfde boete betalen omdat hij terugsloeg.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Algerije: FIFA bestraft Marokkaanse supporters

De commissie heeft tijdens de zitting ook Redouane Tantaoui, beheerder van Raja Club Athletic (RCA), geschorst voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, en hem een boete van 2000 dirham opgelegd. Hij werd van het veld gestuurd in de wedstrijd tegen Youssoufia Club de Berrechid (CAYB). CAYB-beheerder Jilali Lahmar kreeg dezelfde straf om dezelfde reden.

Jamal Chemakh, speler van HUSA, werd voor één wedstrijd geschorst nadat hij in het duel tegen RCOZ van het veld was gestuurd. De club zal ook een boete moeten betalen omdat haar spelers in de wedstrijd tegen HUSA drie waarschuwingen en één straf hebben gekregen. CAYB, MCO en Wydad Athletic Club (WAC) kregen een boete van 2000 dirham.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond sanctioneert voetbaltrainers

In de Botola Pro Inwi 2 heeft de tuchtcommissie Ismail Zitouni, eerste vice-voorzitter van Olympic Club Dcheira (OD), geschorst voor één wedstrijd plus een boete van 17.500 dirham nadat hij van het veld was gestuurd in een wedstrijd tegen Moghreb Athletic Tetouan (MAT). Karim Ait Derham van Raja Beni-Mellal (RBM), werd geschorst nadat hij van het veld was gestuurd in de wedstrijd tegen Kawkab Athletic Club de Marrakech (KACM).

KACM, OD, Union Sportive Touarga (UTS) en IZK kregen ook een boete van 1500 dirham voor het geven van waarschuwingen aan hun spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team