Zoeken

Vlucht uit Marokko veroorzaakt paniek in Spanje

6 april 2024 - 21:00 - Wereld

©

Twee vliegtuigen die op weg waren van Marokko en Namibië naar Duitsland, maakten vrijdag onverwachte tussenstops op de luchthaven van Mallorca. Dit leidde tot paniek bij de Spaanse autoriteiten, die vreesden voor een herhaling van de gebeurtenissen van 5 november 2021, toen 24 Marokkaanse migranten illegaal Spanje binnenkwamen tijdens een noodlanding.

De twee vluchten, één van Air Arabia Maroc en de andere van Lufthansa, werden omgeleid naar Mallorca vanwege technische problemen en medische noodgevallen. In beide gevallen werden de passagiers geëvacueerd en ondervraagd door de Spaanse politie.

Lees ook: Marokko onderzoekt immigratiepoging op luchthaven Mallorca

De autoriteiten waren extra alert vanwege de gelijkenis met de gebeurtenissen van november 2021. Toen landde een Air Arabia Maroc-vlucht met een zieke passagier op Mallorca. Na de landing renden 24 passagiers van boord en probeerden ze illegaal Spanje binnen te komen. De meesten van hen werden later gearresteerd.

Lees ook: Mallorca: migranten verkiezen gevangenis boven terugkeer naar Marokko

De twee vluchten van vrijdag bleken uiteindelijk geen herhaling van het incident van 2021. Alle passagiers bleven aan boord en zetten na de nodige checks hun reis voort naar Duitsland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team