Zoeken

Marokko onderzoekt immigratiepoging op luchthaven Mallorca

11 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

Op basis van het Spaanse onderzoek naar het vliegtuigincident in Palma de Mallorca, heeft Marokko nu ook een onderzoek ingesteld naar deze zaak en de betrokken personen.

Volgens de eerste resultaten van het Spaanse onderzoek, die de politie verkreeg na de arrestatie en de ondervraging van 12 Marokkaanse passagiers, zou de illegale immigratiepoging gepland zijn geweest via een Facebook-groep genaamd Brooklyn, meldt het agentschap EFE.

Lees ook: Marokkanen vluchten uit vliegtuig na noodlanding in Spanje

In deze groep werd in juli een bericht gepubliceerd waarin een modus operandi werd beschreven die veel gelijkenissen vertoont met wat in Palma is gebeurd. "Jongens, luister, de meesten van jullie willen emigreren. Volg dit plan. We hebben 40 vrijwilligers nodig. Allemaal jongens uit de Brooklyn-gemeenschap die een vlucht naar Turkije boeken en over Spanje vliegen," luidt het bericht, waarin wordt uitgelegd dat één passagier zou doen alsof hij onwel is, zodat de anderen kunnen ontsnappen.

Drie dagen na het incident meldden Marokkaanse justitiële en veiligheidsbronnen dat er onder toezicht van het bevoegde parket onderzoeken zijn ingesteld, om dit incident op te helderen, aldus het persagentschap.

Lees ook: Mallorca: "Zieke Marokkaan" die vlucht uit vliegtuig regelde bekende van Spaanse justitie

De gevluchte personen zullen worden vervolgd wegens de niet-naleving van de voorschriften voor luchtveiligheid en de illegale binnenkomst op Spaans grondgebied. Ze zullen ook worden uitgezet naar hun land van herkomst, aldus de Spaanse politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team