Zoeken

Gratis appartementen in hartje Casablanca

13 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Een opmerkelijke ontdekking in Casablanca: duizenden woningen die eigendom zijn van de stad worden voor bijna niets verhuurd, soms zelfs helemaal gratis.

Een door het stadsbestuur van Casablanca ingeschakeld onderzoeksbureau deed een inventarisatie van het vastgoed van de stad. De bevindingen waren opmerkelijk: maar liefst 14.000 appartementen en huizen, sommige zelfs buiten de stad gelegen en met tuinen, worden verhuurd voor bedragen tussen de 50 en 100 dirham per maand, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: gratis appartementen voor slachtoffers aardbeving

Het is bijna ongelooflijk: woningen mét tuinen, gelegen aan de zeer centrale boulevard Zerktouni, worden verhuurd voor maximaal 100 dirham. Andere panden, gelegen in de wijk Hay El Hassani of aan de boulevard Bir Anzarane in de Maârif-wijk, worden zelfs kosteloos gebruikt, soms door voormalige raadsleden van de stad.

Lees ook: Marrakech: riad van 4 miljoen dollar

De vastgoedcontrole werd uitgevoerd met als doel een geactualiseerd register en een digitale kaart van alle eigendommen van de stad op te stellen. Het stadsbestuur is van plan om met deze actualisatie zijn financiële middelen te vergroten.

Bladna.nl