Zoeken

Viering 200-jarig bestaan Amerikaanse legatie in Tanger

21 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Ter ere van de 200ste verjaardag van de Amerikaanse legatie in Tanger op 17 mei 2021, organiseert de Amerikaanse ambassade in Marokko verschillende activiteiten om aandacht te besteden aan de historische band tussen het koninkrijk en de Verenigde Staten. Het gebouw dat al 200 jaar de Amerikaanse diplomatie dient is het enige historische monument buiten Amerikaanse bodem.

De American Legation in Tanger, het enige historische Amerikaanse diplomatieke eigendom ter wereld, organiseert verschillende evenementen om aandacht te besteden aan de Amerikaanse en Marokkaanse geschiedenis. Tijdens een bijeenkomst bij de legatie heeft de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade in Rabat, David Greene, onthuld dat er veel aandacht zal zijn voor de ondertekening van het Verdrag van Cap Spartel. Door deze overeenkomst tussen Marokko en de Verenigde Staten werd er informatie gedeeld over navigatie en werd er handel gedreven. Ook heeft de legatie een belangrijke rol gespeeld in de planning van militaire operaties van de geallieerden in Noord-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De legatie ligt in de medina van Tanger en is goed herkenbaar aan de schildwachten en mariniers die bij de ingang staan. Nadat Marokko onafhankelijk werd is de legatie veranderd in een cultureel centrum, een diplomatiek taleninstituut en nog later een opleidingscentrum voor vrijwilligers van het Peace Corps. Sinds 1970 biedt de legatie onderdak aan een museum, een cultureel centrum en een onderzoeks-bibliotheek van het Tangier American Legation Institute for Moroccan Studies (TALIM).

Het is de bedoeling dat het 200-jarig bestaan van de legatie ook buiten Tanger gevierd gaat worden. Zo heeft de Amerikaanse ambassade in samenwerking met Marokko een cultureel en educatief programma ontwikkeld. Vanaf 10 juni tot eind september zal er ook een reizende museumtentoonstelling in de Nationale Bibliotheken van Marokko worden gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team