Zoeken

Videoland maakt docureeks over Ali B

18 september 2021 - 10:40 - Cultuur

©

Rapper en tv-presentator Ali B krijgt een eigen documentairereeks bij Videoland. In de vierdelige documentaireserie blikt Ali Bouali samen met familieleden, vrienden en collega’s, terug op zijn leven en carrière.

De vierdelige reeks heet ‘Ali Bouali’ en is volgens Videoland een blik op ’de man achter Ali B’. Zijn jeugdvrienden, familie en vrouw komen aan het woord, maar ook zijn collega’s zoals onder meer Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace spreken over hun band met hem.

Lees ook: Zo ziet de vrouw van Ali B eruit

Ook de moeilijke jeugd van de ’knuffelmarokkaan’ komt in de documentaireserie aan bod. De rapper en zijn broertje werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader. De moeder van de jongens moest daarom zeer hard werken, waardoor ze veel op straat rondhingen en als snel met drugs en geweld in aanraking kwamen. Ali vindt dat de reeks uiteindelijk een zeer persoonlijk, kwetsbaar en ook confronterend portret is geworden. "Deze docu voelt als een spiegel waarin ik nooit heb gekeken", zegt Ali in het AD.

Op zijn Instagram-pagina schrijft Ali B: "Ik loop al mijn hele leven met een heel zwaar hart. Ik vind het niet relaxed om erover te praten, ook al weet ik inmiddels dat het goed is om dingen niet alleen te doen. Het delen ervan is al zo vaak misgegaan, waardoor ik weer het gevoel krijg dat ik beter alles zelf kan doen. Zelfs bij deze post twijfel ik. Die vrolijke opgewekte knuffelmarokkaan heeft een heel zwaar hart. Wat triest eigenlijk denk ik. Hij is net een stereotype clown. Lachen op het podium en huilen in de coulissen. In deze docu laat ik het andere deel van mij zien. Het donkere deel, het imperfecte deel, het misschien zelfs foute deel maar in ieder geval het menselijke deel. Ali B is onderdeel van Ali Bouali. Ik praat hier over wij omdat ik hier ook van leer. Voor jullie zal het een kennismaking zijn met iemand die ik pas voor het eerst echt zie", schrijft hij.

Lees ook: Ali B is fitste bekende Nederlander

De reeks Ali Bouali werd geregisseerd door programmamaker Mark Leene en verschijnt op 16 oktober in zijn geheel op Videoland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team