Zoeken

Ali B reageert op kritiek over rap voor Verstappen

15 december 2021 - 15:00 - Cultuur

©

Op sociale media kreeg Ali B de afgelopen dagen veel kritiek omdat hij zichzelf iets te nadrukkelijk op de voorgrond had geplaatst, maar de rapper zelf is blij met de freestylerap die hij voor Max Verstappen verzon, na de overwinning van de coureur in de VAE.

Max Verstappen won zondagavond in Abu Dhabi zijn eerste Formule 1-wereldtitel. Toen Ali B de kersverse kampioen tegen het lijf liep, improviseerde hij rappend een ode aan de autocoureur. Daar kwam vanuit verschillende kanten kritiek op. Onder meer columnist Angela de Jong vond het een gênante vertoning. "Het niveau van de tekst die Ali B. uitkraamt is zo erbarmelijk (jij bent niet alleen vet cool, door jou drink ik acht Red Bull) dat mijn tenen de rest van de week niet meer uit de kramp willen. Maar nog erger is het beleefde lachje van Max, die zichtbaar overweegt of hij alsnog Lewis Hamilton tot winnaar kan laten kronen", schreef ze in het AD.

Lees ook: Ali B schrijft ode aan zoon na nare overval

Ali B reageert cynisch op de kritiek die hij kreeg, omdat hij zogenaamd de aandacht op zich wist te vestigen. "Ik was net zo blij als de rest van Nederland, ik heb het geluk dat ik een geïmproviseerd tekstje mocht delen met Max", zegt de artiest op zijn Instagrampagina. Hij deelde op Twitter ook een foto van zichzelf in een auto, waarop hij een gekke bek trekt, met als onderschrift: "Mooi om te zien dat ik zoveel aandacht krijg van mensen die vinden dat ik te veel aandacht krijg".

Lees ook: Ali B door eigen familie bedreigd

Hij is het dus niet eens met de kritiek dat hij zich met de rap-improvisatie aan Verstappen zou hebben opgedrongen. "Hij en zijn team dat mij heeft uitgenodigd konden het waarderen en de lol ervan inzien. Voor mij is dat veel meer dan genoeg. Beste mensen, ik gun jullie fijne feestdagen en rechte tenen", schrijft Ali Bouali in het bijschrift van een foto van hem en zijn linkervoet.

Bladna.nl