Zoeken

Videogame "Six days in Fallujah", of de bagatellisering van geweld tegen moslims

13 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

De Council on American-Islamic Relations (CAIR), een burgerrechtenorganisatie voor moslimburgers in de Verenigde Staten, heeft de grote verkopers van videospelletjes Valve, Microsoft en Sony opgeroepen om de video game "Six Days in Fallujah" niet uit te brengen.

In een verklaring roept CAIR de gamewinkels op om Six Days in Fallujah in de VS te verbieden omdat het "geweld en het doden van moslims in de VS en in de rest van de wereld bagatelliseert". De organisatie roept ook op om een einde te maken aan "de ontmenselijking van moslims, anti-moslim racisme en religieuze onverdraagzaamheid". Tot nu toe heeft geen van de grote winkels in het land aan het verzoek van CAIR voldaan.

Het spel Six Days in Fallujah werd in 2009 aangekondigd door Atomic Games en zou worden verdeeld door ontwikkelaar Konami. Die dropte het project toen om dezelfde reden.

Dit jaar wilden studio Highwire Games en uitgever Victura doorgaan met de ontwikkeling en uitgave van de videogame op de platforms PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series en pc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team