Zoeken

Moslimorganisatie waarschuwt Amerikaanse moslims extra waakzaam te zijn

15 januari 2021 - 18:00 - Wereld

©

De Amerikaanse islamitische organisatie CAIR waarschuwt moslims in de Verenigde Staten de komende weken waakzaam te zijn. Er zou serieuze aanwijzingen zijn voor bedreigingen met geweld.

De organisatie doet de uitspraak naar aanleiding van een FBI-rapport waarin vermeld staat dat ‘extremisten bereid zijn om geweld te gebruiken om hun ideologie te verdedigen’. Volgen het rapport is er geloofwaardig bewijs dat er een gewapende protestmars aan zit te komen van een extreemrechtse organisatie die bekend staat als Boogalloo.

"Vanwege geloofwaardige dreigementen van geweld in de aankomende week, dringen we er bij onze moslimgemeenschap op aan om overheidsgebouwen in de hoofdsteden te vermijden en waakzaam te zijn na de inauguratie van president Biden," zegt de woordvoerder van CAIR Huazifa Shahbaz. Moskeeën worden geadviseerd om veiligheidsmaatregelen te treffen.

Op het verzoek van vertrekkend president Trump hebben honderden Trump-aanhangers het Capitool bestormd omdat ze het niet eens zijn met de verkiezingsuitslag. Parlementsleden zijn daarom met een afzettingsprocedure gestart tegen Trump. De CAIR steunt deze procedure.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team