Zoeken

De oproep van Twitter tijdens de Ramadan

6 mei 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

Twitter telde in de 30 dagen voorafgaand aan de heilige maand meer dan 10 miljoen tweets met betrekking tot de Ramadan. Het platform lanceerde daarom een campagne waarmee niet-moslims werden opgeroepen om op donderdag 6 mei mee te vasten.

Via de hashtag #FastForADay of #FastOneDay, nodigde Twitter zijn abonnees, vooral niet-moslims, uit om op donderdag 6 mei een dag zonder eten en drinken in acht te nemen, uit solidariteit met alle moslims over de hele wereld.

Het initiatief is ook bedoeld om de gebruikers aan te moedigen mee te doen aan de intentie achter de maand Ramadan. Een uitnodiging om tijdens deze solidaire maand vrijgevig te zijn, vooral in deze moeilijke corona-tijden.

Vasten is "ook een herinnering om negatief gedrag te vermijden. Dit kan betekenen dat je het roddelen uit de weg gaat, woede vermijdt en je frustratie onder controle houdt, kortom elke gewoonte die uiteindelijk anderen kan kwetsen. Het doel is om geduldig en dankbaar te zijn," staat er.

Vorig jaar lanceerde Twitter een soortgelijke solidariteitscampagne. Het sociale netwerk vroeg zijn niet-islamitische werknemers een dag te vasten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team