Zoeken

Marokko zeer geschikt voor ontwikkeling ecotoerisme

6 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft de potentie om een uitzonderlijke bestemming voor ecotoerisme te worden. Dit heeft de minister van Toerisme, Ambachten, Luchtvervoer en Sociale Economie, Nadia Fettah Alaoui, afgelopen dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst met afgevaardigden uit de toerisme-sector in het koninkrijk.

Tijdens de 3e editie van de CRI Meeting Days met het thema "Ecotoerisme: Veerkracht, Herstel en Herontwikkeling in de regio Marrakesh-Safi", heeft minister Alaoui gemeld dat de keuze voor de strategie om het eco-toerisme te ontwikkelen kan zorgen voor een verdubbeling van de inkomsten uit het toerisme. Ze meent dat de regio Marrakesh-Safi met zijn toeristische trekpleisters uitermate geschikt is voor de ontwikkeling van ecotoerisme. Ook kan het volgens de minister bijdragen aan het herstel van de toerismesector in het koninkrijk die hard is getroffen door de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, meldt het weekblad La Vie éco.

"De ontwikkeling van ecotoerisme zal het mogelijk maken om zowel de biodiversiteit als het milieu te behouden, evenals de culturele hulpbronnen en tradities die specifiek zijn voor de gebieden", verklaarde Alaoui. Volgens de minister moet er worden samengewerkt tussen de Marokkaanse overheid en de belanghebbenden in de sector om een nieuw wettelijk kader voor ecotoerisme te ontwikkelen. Ook de lokale bevolking, inclusief kleine boeren, kleine ambachtslieden en gidsen, zouden volgens Alaoui moeten worden betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe duurzame vorm van toerisme in Marokko.

Ook is er tijdens de bijeenkomst gesproken over financiële ondersteuning voor de kleine ondernemers in de toerismesector die moeite hebben om de financiering van hun toeristische projecten rond te krijgen. Daarnaast is er tijdens de 3e maandelijkse editie van de CRI Meeting Days, die wordt georganiseerd door het Regionale Investeringscentrum (CRI) van de regio Marrakesh-Safi, gereflecteerd op de huidige staat waarin de toerismesector verkeert en wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst.

Bladna.nl