Zoeken

Marokko: vrouw zet echtgenoot uit huis en wordt veroordeeld

6 mei 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

De rechtbank van eerste aanleg van Imintanout heeft een vrouw veroordeeld wegens huiselijk geweld tegen haar echtgenoot. Ze had haar partner uit de echtelijke woning gezet.

In Marokko zijn ook mannen het slachtoffer van echtelijk geweld. Een man diende in augustus 2020 bij het bevoegde parket een klacht in tegen zijn echtgenote wegens geweld binnen het huwelijk. In zijn klacht beschuldigde hij zijn vrouw ervan hem te hebben verkracht en hem vervolgens uit de echtelijke woning te hebben verjaagd. Er werd een onderzoek ingesteld tegen de verdachte, die de beschuldigingen bevestigde. De verweerder werd op borgtocht vervolgd. Vorige week veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg van Imintanout haar tot een boete van 1000 dirham, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Soortgelijke gebeurtenissen hebben zich afgelopen maart in Marrakech voorgedaan. Een vrouw heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een boete van 500 dirham gekregen omdat ze weigerde haar man in huis toe te laten. De rechtbank veroordeelde haar ook tot een schadevergoeding van 2000 dirham ten voordele van haar echtgenoot.

Volgens de Vereniging voor de verdediging van echtgenoten die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld, neemt het aantal gevallen van mannen die door hun vrouwen worden geslagen van jaar tot jaar toe. Uit een studie van de Hoge Commissie voor Planning (HCP) die in april van dit jaar werd gepubliceerd, blijkt dat ongeveer 70% van de mannen in hun leven ten minste één keer het slachtoffer is geweest van geweld, met name in hun gezins-, beroeps- en onderwijsomgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team