Zoeken

Verwoestende nieuwe drug richt ravage aan in Marokko

22 augustus 2023 - 15:00 - Marokko

©

Een nieuwe drug genaamd ’L’bouffa’, ook bekend als de ’cocaïne voor de armen’, richt een ravage aan onder Marokkaanse jongeren. De snelle verspreiding ervan heeft ouders en maatschappelijke organisaties gealarmeerd over de schadelijke gevolgen voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Deze goedkope drug maakt jonge gebruikers extreem agressief en oncontroleerbaar. "L’bouffa is gemaakt van cocaïne, vermengd met gevaarlijke chemicaliën zoals ammoniak. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt: geïnjecteerd, gerookt of gesnoven," zegt Rachida Elmokrie Elidrissi, voorzitter van de nationale coalitie tegen drugs.

Lees ook: L’Boufa, de drug die Marokko terroriseert

De gevolgen van ’L’bouffa’ zijn vernietigend. Afgezien van een adrenalinekick, kan de drug leiden tot extreme gewelddadigheid, slapeloosheid, seksuele disfunctie, en zelfs plotselinge dood. Daarnaast vernietigt het de hersencellen. "Jongeren die beginnen met deze drug riskeren cognitieve schade," waarschuwt Elidrissi. Nog verontrustender is dat veel jongeren deze gevaarlijke drug combineren met andere verdovende middelen.

De directe effecten van ’L’bouffa’ maken het verslavend. "Binnen enkele minuten voel je je onoverwinnelijk. Maar eenmaal verslaafd, is het verschrikkelijk," zegt een ex-gebruiker die het belang benadrukt van gezinssteun voor verslaafden. Families spelen een cruciale rol in preventie door jongeren weerbaar te maken tegen verslavingsgedrag, bevestigt Elidrissi.

Lees ook: "Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

De voorzitter van de coalitie stelt voor sociale en psychologische vaardigheidstrainingen te introduceren in scholen. Ze wijst ook op een alarmerende trend: zwangere vrouwen die drugs gebruiken, wat ernstige risico’s oplevert voor zowel de moeder als het ongeboren kind.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team