Zoeken

Vertrek Hakim Ziyech bij Chelsea steeds duidelijker

4 januari 2022 - 19:50 - Sport

©

Chelsea heeft besloten drie van zijn spelers op de transfermarkt te brengen om ademruimte te geven aan de in geldnood verkerende club. De club lijdt zwaar onder de Covid-19 gezondheidscrisis. Marokkaans international Hakim Ziyech staat op de lijst en zou de Londense club kunnen verlaten met gemengde gevoelens.

De liquiditeitsproblemen waarmee Chelsea sinds enkele maanden kampt, met name een verlies van 173 miljoen euro voor het boekjaar dat eindigt op 30 juni 2021, zouden aanleiding kunnen geven tot het vertrek van Hakim Ziyech, wiens transfer door de clubleiding niet werd aangeraden.

Lees ook: Afrika Cup: de echte redenen van Ziyech’s afwezigheid

Volgens informatie van de Britse krant The Sun zal Hakim Ziyech deze zomer al vertrekken. Hij is er niet in geslaagd zich aan te passen aan het speltype en de speelstrategie van de Londense club.

Er is geen plaats meer voor de Atlas Leeuw bij de club. Dat blijkt ook uit het feit dat hij afgelopen zondag de hele Premier League-wedstrijd tegen Liverpool op de bank zat. Dat hij op de lijst van waarschijnlijke vertrekkers staat, is dan ook geen verrassing. Ross Barkley en Ruben Loftus-Cheek zijn de twee andere namen die worden genoemd.

Lees ook: Tuchel blij dat Ziyech niet werd opgeroepen door Marokko

Volgens dezelfde krant wil Chelsea de Marokkaanse speler voor een aanzienlijk bedrag van de hand doen, want zijn transfer kostte 40 miljoen euro. Verwacht wordt dat de verkoop van deze drie spelers de komst van spelers als Alan Saint-Maximin (Newcastle) of Ousmane Dembélé (FC Barcelona) zal financieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team