Zoeken

Vertegenwoordigers Tsahal bezoeken Marokko

29 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

Marokko en Israël hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend op het gebied van defensie, om hun militaire samenwerking te verstevigen.

De overeenkomst werd gesloten tijdens een bezoek aan Marokko van een Israëlische delegatie met hoge officieren van Tsahal.

Lees ook: Marokko: demonstraties tegen militaire overeenkomst met Israël

Tal Kelman, de officier die belast is met Iraanse aangelegenheden, alsmede Effie Defrin, commandant van het leger voor internationale samenwerking, en brigadegeneraal Gimel, commandant van de afdeling operaties van de inlichtingendienst, ontmoetten luitenant-generaal El Farouk Belkhir in Rabat.

De Israëlische officieren hebben ook andere hoge Marokkaanse militaire functionarissen ontmoet, waaronder het hoofd van de Marokkaanse inlichtingendienst en het hoofd van de afdeling operaties.

Lees ook: Marokkaans leger in Israël voor oefening

Op zijn Facebook-pagina meldt het Far Maroc Forum dat tijdens de ontmoetingen een akkoord over samenwerking tussen de twee legers is bereikt. Verder staat er dat "beide partijen ook de mogelijkheid hebben besproken om deel te nemen aan internationale manoeuvres en de mogelijkheden hebben onderzocht voor samenwerking op het gebied van onder andere opleiding".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team