Zoeken

Marokkaanse en Britse legers versterken samenwerking

3 april 2022 - 12:20 - Wereld

©

Tijdens een ontmoeting tussen de Britse defensieadviseur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, luchtmaarschalk Martin Elliot Sampson, de onderminister van Defensiezaken en de luitenant-generaal, inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en commandant van de zuidelijke zone in Rabat, stonden de betrekkingen tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk centraal.

Volgens een verklaring van de Generale Staf van de Royal Armed Forces benadrukten Marokkaanse en Britse gezagsdragers tijdens de gesprekken de goede betrekkingen tussen de twee landen op verschillende gebieden. Zij herhaalden ook dat het partnerschap moet worden uitgebreid tot de defensie-industrie en cyberveiligheid.

Lees ook: Marokko, een opkomende militaire macht in de regio

Tijdens de ontmoeting prees de Britse Hoge Adviseur het professionalisme van Marokko bij het handhaven van de stabiliteit in de regio. Hij feliciteerde het koninkrijk met de multidimensionale hervormingen die op diverse gebieden in gang zijn gezet. Hij was ingenomen met het feit dat de gezamenlijke militaire commissies, die regelmatig in Rabat en Londen bijeenkomen, de mogelijkheden tot samenwerking ten volle benutten. Het gaat daarbij onder meer om de ontwikkeling van de samenwerking tussen de strijdkrachten en de uitwisseling van ervaringen en kennis tussen de twee strijdkrachten.

Lees ook: Militaire samenwerking VS en Marokko grote stap vooruit

In het persbericht staat dat de samenwerking tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk wordt geregeld door de kaderovereenkomst inzake militair-technische samenwerking en de overeenkomst inzake de status van de strijdkrachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team