Zoeken

Sebta wijst Marokkaan uit na mesaanval

16 september 2021 - 15:40 - Gemeenschap

©

Een Marokkaanse man is maandag door de rechtbank van Sebta tot twee jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding van 11.776 euro veroordeeld voor een geweldsdelict. De gevangenisstraf werd vervolgens omgezet in een uitzetting en een verbod om Spanje gedurende een periode van vijf jaar te bezoeken.

De verdachte werd vervolgd voor zware mishandeling. De feiten dateren van 30 oktober 2020, toen de verdachte samen met een medeplichtige, een inwoner van de enclave met twee messen aanviel. Het slachtoffer liep toen ernstige verwondingen op aan het gezicht.

Lees ook: Marokkaan probeert keel vriendin door te snijden in Sebta

Volgens het Openbaar ministerie onderging het slachtoffer na de aanval een chirurgische ingreep en kreeg zeven hechtingen. Voor de geleden schade krijgt het slachtoffer een vergoeding van 11.776,55 euro, meldt El Pueblo de Ceuta.

Een zitting stond maandag gepland maar beide partijen kwamen kort voor de zitting tot een akkoord. De dader bekende de feiten waarvoor hij al bijna een jaar vastzat. Het Openbaar ministerie had een celstraf van drie jaar geëist tegen de verdachte. Door de regeling die werd gevonden, werd de straf verlaagd tot twee jaar. Zodra de grenzen met Marokko worden heropend, zal de gevangenisstraf van de verdachte worden opgeschort en zal hij worden uitgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team