Zoeken

Rabat: advocaat veroordeeld wegens minachting islam

30 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Khemisset heeft maandag een advocaat van de orde van advocaten in Rabat, veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor de belediging en de ondermijning van gezagsdragers, het aanzetten tot haat en het schaden van de Islam via een live op sociale media.

In een live die viraal ging op sociale media, beschuldigde een advocaat van de balie van Rabat naar verluidt het hoofd van de algemene delegatie van gevangenissen, de regionale directeur van de veiligheidsdiensten in Khemisset, leger- en gendarmerie-officieren, leden van lokale overheden en andere hoge ambtenaren van ongeoorloofde verrijking en zelfs van de handel in drugs. Hij zou ook de Islam hebben aangevallen.

Lees ook: Marokko: Italiaanse veroordeeld voor beledigen islam

Na het bekijken van de video dienden de betrokken personen een klacht in tegen de advocaat. Hij werd gearresteerd en vervolgens in voorlopige hechtenis genomen op bevel van de procureur des Konings te Khemisset.

Hij verscheen inmiddels voor de rechtbank van eerste aanleg in Khemisset, waar hij veroordeeld werd wegens het beledigen en ondermijnen van gezagsdragers, het aanzetten tot haat en minachting van de Islam. Hij heeft een gevangenisstraf gekregen van 3 jaar en een boete van 20.000 dirham. Hij moet ook aan elk van de klagers een schadevergoeding van 15.000 dirham betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team