Zoeken

Marokko: Italiaanse die Islam beledigde vrijgelaten

26 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Italiaans-Marokkaanse vrouw die eind juni in eerste aanleg in Marrakech tot een gevangenisstraf van drie en een half gevangenis was veroordeeld voor het beledigen van de Islam, heeft in beroep een lagere straf gekregen.

Omar Arbib, lid van de mensenrechtenorganisatie AMDH in Marrakech, vertelde aan persagentschap AFP dat de 23-jarige vrouw in beroep tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden was veroordeeld. De boete van 5000 euro die ze in eerste aanleg had gekregen, werd geannuleerd.

Lees ook: Marokko: Italiaanse veroordeeld voor beledigen islam

De vrouw mocht na het besluit van het Hof van Beroep, de rechtbank vrij verlaten. Omar Arbib is niet helemaal tevreden met dit vonnis. "We hoopten dat ze zou worden vrijgesproken, omdat ze had bevestigd dat ze de inhoud van de publicatie niet kende en omdat historisch gezien, intertekstualiteit altijd heeft bestaan in de Arabische literatuur", aldus de activist.

De jonge vrouw was op 30 juni 2021 in eerste aanleg tot 3,5 jaar gevangenis en 50.000 dirham boete veroordeeld omdat ze in 2019 op Facebook valse koranverzen had gepubliceerd waarin het nuttigen van alcohol werd verheerlijkt. Marokko had een arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd. Ze werd als gevolg daarvan op 20 juni, bij haar aankomst om de Mohammed V luchthaven in Casablanca, gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team