Zoeken

Hof van Cassatie bevestigt: Zefzafi 20 jaar cel in

28 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Tenzij er een politieke oplossing komt, zal Nasser Zefzafi de gevangenisstraf van 20 jaar uitzitten die op 28 juni 2018 door de strafkamer tegen hem is uitgesproken en in april 2019 door het hof van beroep van Casablanca is bevestigd. Afgelopen vrijdag heeft het Hof van Cassatie in Rabat het vonnis in hoger beroep bevestigd, waarmee de zaak van de gedetineerden van Hirak Rif gerechterlijk is afgesloten.

De vonnissen tegen de activisten van de Hirak Rif werden in hoger beroep bevestigd. Advocaat Mohamed Aghnaj, lid van het verdedigingscomité van de gevangenen van Hirak, maakte vrijdag het slechte nieuws bekend. Hij was verbaasd over de uitspraak van het Hof van Cassatie en is van mening dat enkel een "zuiver politieke" beslissing deze zaak nog kan oplossen.

Lees ook: Nasser Zefzafi neemt afstand van leiderschap Hirak-beweging

De advocaat ging niet verder in op vragen en zei dat de advocaten van de verdediging de bewijsstukken van het Hof nog niet hebben ontvangen.

Ter herinnering: Acht gedetineerden van de Hirak kwamen niet in aanmerking voor koninklijke gratie, onder wie de leiders van de beweging, Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik. Ze zitten al sinds 2017 in de gevangenis. Deze twee gedetineerden zijn veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team