Zoeken

Verkrachting, aanranding... rapconcert in Casablanca loopt uit de hand

4 oktober 2022 - 09:00 - Cultuur

©

Het optreden van de rappers Mobydick, Dollypran en ElGrandeToto op 30 september tijdens het festival L’boulevard in Casablanca, is uitgelopen op een dramatische gebeurtenis. Er werd melding gedaan van gewelddadige incidenten en zelfs verkrachtingen tijdens het concert. De organisatoren van het evenement hebben gevraagd om een onderzoek.

Het RUC rugbyveld waar het concert plaatsvond was uren voor aanvang overvol. De hoofdingang was niet geschikt voor de toeschouwers die in groten getale bleven komen. Zij stroomden massaal naar een andere ingang, waardoor een overvloed ontstond die ertoe leidde dat de organisatoren om 20.00 uur alle ingangen van het stadion sloten.

Lees ook: Concert rapper Morad opgeschort in Malaga

De incidenten zouden op dat moment zijn begonnen. Sommige bezoekers stellen te zijn aangevallen met sabels en meerdere vrouwen zouden zijn aangerand. "Eén man zwaaide met een mes en vroeg me hem alles te geven wat ik bij me had. Hij zei dat hij ons zou doden als we zijn bevelen niet opvolgden. We gaven hem allebei onze portemonnees, onze iPhones en onze horloges. Hij nam alles mee", vertelt een slachtoffer die met zijn vrouw uit Marrakech was gekomen om het concert bij te wonen, op Instagram.

"Zodra ze een meisje alleen en zonder begeleiding zagen, permitteerden ze zich om haar aan te raken. Ik had nog nooit in mijn leven zoiets gezien. Dit veld kon al deze mensen niet hosten," klaagt een andere internetgebruiker. Mohamed Merhari, bekend als Momo, artistiek directeur van L’Boulevard Festival, gaf zijn versie van de gebeurtenissen in een op Facebook gedeelde video. "De drukte verraste ons. Er waren 20.000 toeschouwers in het stadion en naar schatting nog eens 60.000 buiten," legde hij uit.

Lees ook: Seun Kuti annuleert concert in Marokko: "Hart gebroken"

Momo vindt dat noch de organisatoren noch de politie verantwoordelijk zijn voor het incident. "Wat er gebeurde was het werk van een bende die niets met muziek te maken heeft en niet kwam om naar muziek te luisteren of te dansen, maar om te stelen, te slaan, aan te vallen en chaos te veroorzaken. Er waren ongeveer 30 gewonden," aldus de bekende radiopresentator, die alle vormen van geweld, inclusief seksistisch en seksueel geweld, veroordeelde. Na de berichten over een vermeende verkrachting verklaarden de organisatoren van het festival zaterdag in een persbericht dat zij om een onderzoek hebben gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team