Zoeken

Seun Kuti annuleert concert in Marokko: "Hart gebroken"

5 juli 2022 - 19:00 - Cultuur

©

Onder de indruk van de tragedie in Melilla heeft Seun Kuti, zoon van Afrobeat koning Fela Kuti, zijn concert in Marokko dat op zaterdag 2 juli gepland was, afgezegd.

Saxofonist en zanger Seun Kuti heeft zaterdag niet deelgenomen aan het Jazzablanca Festival in Casablanca. In een op Instagram geplaatste video kondigde hij "met grote droefheid" aan dat hij en zijn band er niet bij zullen zijn. De reden voor dit besluit is de dodelijke bestorming in Melilla.

Lees ook: Echte redenen voor afgelasting concert Maluma in Marokko

"Het doet mij pijn te moeten zeggen dat mijn geest volkomen gebroken is door de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag," zei hij. "Ik kan niet te goeder trouw en met een goed geweten het podium opgaan om feest te vieren en mij te amuseren, terwijl zoveel Afrikanen het leven hebben verloren. Iemand moet om hen rouwen," voegde de Nigeriaanse artiest eraan toe.

Lees ook: Bestorming Melilla: Marokko bevestigt dood politieagent

Op 24 juni, toen bijna 2000 illegale immigranten van Afrikaanse afkomst - de meeste uit Soedan - probeerden de Spaanse enclave Melilla binnen te komen, kwamen 37 van hen om het leven. Onderzoek naar de oorzaak is nog aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team