Zoeken

Organisatoren reageren over geweld op L’Boulevard festival

5 oktober 2022 - 15:00 - Cultuur

©

Na de gewelddaden en het vandalisme tijdens het L’Boulevard-festival in Casablanca, komt het organisatiecomité met een toelichting van de oorzaken van deze uitbarsting. Het comité maakt ook van de gelegenheid gebruik om nieuwe veiligheidsmaatregelen bekend te maken.

De organisatoren van het artistieke evenement verklaren in een persbericht dat de excessen vooral te wijten zijn aan het hoge aantal toeschouwers, dat alle verwachtingen heeft overtroffen. "Gisteravond beleefde L’Boulevard een ongekende opkomst: het publiek dat de rap- en hiphop-concerten kwam bijwonen tijdens de 20ᵉ editie van het festival was veel talrijker dan wat het R.U.C stadion kan herbergen", aldus de nota.

Lees ook: Verkrachting, aanranding... rapconcert in Casablanca loopt uit de hand

Het comité stelt dat, "rekening houdend met de massale stroom concertgangers, de poorten al om 20.00 uur werden gesloten om de veiligheid van het aanwezige publiek en de geplande artiesten te garanderen". Daardoor hadden veel toeschouwers, journalisten, partners en muziekprofessionals geen toegang meer tot het R.U.C. stadion.

Lees ook: Bilal Wahib reageert beheerst op biergooier

Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen hebben de organisatoren nieuwe praktische regelingen getroffen. Bijgevolg "blijft het programma in de soukzone behouden, in een lichtere versie: de dj-sets worden opgeschort en van 17 tot 19 uur vinden parallelle activiteiten plaats (stands, circus, dans, en andere)", aldus de organisatie. "Ook de concerten op het hoofdpodium van het festival blijven behouden. En de opening van de deuren vindt plaats om 17.00 uur in plaats van 16.00 uur", concludeert het organisatiecomité.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team