Zoeken

Marokkaanse automerk beschikbaar in 2023

1 januari 2023 - 13:00 - Economie

©

Marokko is van plan lokaal auto’s te produceren van Marokkaanse merken. Het project gaat op korte termijn van start, met 100% Marokkaanse investeringen.

De aankondiging werd gedaan door minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel. Volgens de minister zal in januari 2023 een investeringsovereenkomst ondertekend worden ter waarde van 50 miljoen euro. Deze eerste Marokkaanse investering in de automobielsector is goed voor de productie van 3000 auto’s per jaar en 20.000 voertuigen na 4 jaar.

Lees ook: Marokko werkt aan eigen automerk

"De fabriek heeft geen productielijn voor elektrische auto’s en zal alleen brandstof auto’s produceren. De 50 miljoen euro zal worden geïnvesteerd over een periode van 3 jaar, exclusief exploitatiekosten", aldus de minister.

De naam van het merk van de nieuwe auto zal door de investeerders worden bekendgemaakt. Het nieuwe merk bevindt zich momenteel in de laatste fase voor de goedkeuring, nadat alle tests en proeven met succes werden doorstaan.

Lees ook: Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

De nieuwe productie-eenheid komt bovenop de fabrieken van Renault en Stellantis, die een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 700.000 auto’s, waarvan 50.000 elektrische voertuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team