Zoeken

Renault produceert 100% elektrische "Mobilize Duo" in Marokko (video)

15 september 2022 - 07:00 - Economie

©

In het kader van de viering van de tiende verjaardag van de fabriek van Renault in Tanger, heeft de Franse autofabrikant aangekondigd dat het vanaf 2023 elektrische voertuigen in Marokko zal produceren onder de naam "Mobilize Duo".

De Renault Groep heeft zich 10 jaar geleden in Marokko gevestigd en is actief betrokken bij de ontwikkeling van de auto-industrie. Sinds de opening van de fabriek in Tanger op 9 februari 2012 heeft de groep in Marokko 2,36 miljoen auto’s geproduceerd, met merken als Dacia Lodgy en Dokker. Momenteel produceert de fabriek in Tanger de nieuwe generatie Sandero, de Renault Express en de Express Van, meldt Le Matin.

Lees ook: Daling verkoop nieuwe auto’s in Marokko

Als bewijs dat de Renault Groep een logica van ontwikkeling en respect voor het milieu volgt, en om de 10e verjaardag in Marokko te vieren, kondigden de vertegenwoordigers aan dat de belangrijkste taak van de fabriek in Tanger voortaan de productie van de "Mobilize Duo" zal zijn. Dit is een 100% elektrische auto voor gedeelde mobiliteit. Het is goed nieuws voor Marokko, dat enkele dagen geleden aankondigde dat het zijn productie van elektrische voertuigen moet uitbreiden. Vooral in Europa is de vraag naar auto’s van Marokkaanse makelij groot.

Het nieuwe model, dat zal worden geproduceerd door de Renault Groep, "zal voldoen aan de behoeften in steden en aanbieders van car-sharing". De fabriek in Tanger zal investeren in een nieuwe assemblagelijn met een capaciteit van 17.000 voertuigen per jaar", aldus de managers.

Lees ook: Marokko gaat op grote schaal batterijen voor elektrische auto’s produceren

Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel, woonde de evenementen ter gelegenheid van de 10e verjaardag bij en benadrukte dat Marokko klaar is voor dit nieuwe partnerschap. "Vandaag vieren we een succesvol partnerschap dat strategische en veelbelovende perspectieven opent. Renault bevestigt zijn leidende rol in de ontwikkeling van de Marokkaanse automobielsector. De start van de productie van het eerste elektrische voertuig op de assemblagelijnen in Tanger toont de sterke aantrekkingskracht van de Marokkaanse industrie. Op aandringen van Koning Mohammed VI zijn de krachten gebundeld. Wij beschikken over de middelen en vaardigheden om deze uitdaging aan te gaan."

Het ’Mobilize Duo’ is een uitgebreid project dat de ambities van Marokko om een plaats te veroveren op de markt van elektrische voertuigen verder zal stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team