Zoeken

Omstreden verkiezingsposters Mohammed VI en Pedro Sanchez veroordeeld

18 juli 2023 - 10:30 - Marokko

©

De Democratische Organisatie voor Pers en Mediaberoepen, aangesloten bij de Democratische Arbeidsorganisatie (ODT), veroordeelt de vijandige verkiezingsposters tegen Marokko in Spanje en behoudt zich het recht voor om internationale rechtszaken aan te spannen tegen de auteurs van deze daden.

"Wij volgen de systematische provocaties van partijen die vijandig staan tegenover de territoriale integriteit van het Koninkrijk Marokko en die gericht zijn op de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Spanje. De meest recente van deze anti-Marokkaanse daden komt van de linkse partij Front Obrero, die op een immorele en ongerechtvaardigde manier het Koninkrijk Marokko aanviel. Dit deden ze door middel van posters die een van de belangrijkste symbolen van de Marokkaanse soevereiniteit schaden", aldus de organisatie in een verklaring geciteerd door Barlamane.

Lees ook: Schandaal: verkiezingsposter toont Sanchez en Mohammed VI kussend

"Deze daad vormt een precedent in zijn soort waarbij dezelfde partij, op een tamelijk lompe manier, alle gewoonten en tradities die gelden in de internationale betrekkingen, schendt. Erger nog, deze immorele daad kan zelfs de betrekkingen tussen de twee volkeren schaden", aldus de organisatie. In de verklaring wordt deze "kinderachtige gedragingen krachtig veroordeeld" en spreekt de organisatie haar "sterke afkeuring uit over het gebruik van de symbolen van het Koninkrijk Marokko en de nationale identiteit in een partijpolitieke strijd waarmee Marokko niets te maken heeft."

Lees ook: Pedro Sanchez: "Mohammed VI is geen dictator"

De Democratische Organisatie voor Pers en Mediaberoepen roept ook de "initiatiefnemers van deze ongepaste campagne op om direct hun excuses aan te bieden voor deze verwerpelijke en immorele daad". De Spaanse pers en "alle levendige democratische krachten in Spanje" wordt gevraagd "om deze aanvallen, die een beperkte verkiezingspolitieke mentaliteit weerspiegelen, krachtig te veroordelen". De organisatie behoudt zich het recht voor om "beroep te doen op internationale rechtbanken om de auteurs van deze daden te vervolgen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team