Zoeken

Wereld-Marokkanen opgelicht via Airbnb

5 september 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In Marokko wordt steeds meer melding gedaan van oplichting via Airbnb. De slachtoffers zijn voor het overgrote merendeel Marokkanen die in het buitenland wonen en een vakantiewoning in het koninkrijk huren.

"Ik huurde een volledig ingerichte studio in Martil voor drie dagen vakantie aan 1500 dirham de nacht. Bij mijn aankomst gaf een persoon met de sleutel. In de studio was er geen wc-papier, geen lakens, geen dekens, geen handdoeken, geen afwasmiddel enz.", zegt een in het buitenland gevestigde Marokkaanse aan Hespress.

Lees ook: Airbnb verloor 1,4 miljoen gebruikers door verklaring tegen discriminatie

De vrouw diende en klacht in, tevergeefs. "Ik diende en klacht in bij Airbnb, ze vragen bewijzen van de afwezigheid van deze zaken... erg toch??? Dus ze zeggen dat ze niet verantwoordelijk zijn, willen niets horen. Maar om te betalen werkt hun dienst uitstekend...", vervolgt de teleurgestelde vrouw.

Net zoals zij zijn veel Marokkanen uit het buitenland het slachtoffer van de slechte diensten waarvan Airbnb ze zou moeten beschermen. Om vakantiegangers aan te trekken aarzelen oplichters niet om advertenties te delen met duizelingwekkende kortingen. Vervolgens vragen ze klanten om het geld over te maken via externe, vaak onveilige, platforms.

Lees ook: Zoveel verdient een Airbnb-eigenaar in Marokko

Volgens Airbnb zijn dergelijke oplichtingen echter "uiterst zeldzaam" onder de ruim 2 miljoen mensen die dagelijks via het platform een woning huren. De getuigenissen spreken dit echter tegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team