Zoeken

Ervaring racisme jonge Marokkaanse in Spanje gaat viraal

11 januari 2021 - 09:20 - Wereld

©

Randa, een jonge arts, werd vanwege haar Marokkaanse afkomst geweigerd voor de huur van een appartement in Spanje. De huisbaas kleineerde haar en weigerde categorisch om het appartement aan een Marokkaanse vrouw te verhuren. Geschokt en gekwetst vertelde de jonge vrouw over haar ervaring op Twitter, waarna er ophef ontstond op sociale media.

Volgens het Twitterbericht dacht ze dat het huurcontract bijna rond was, toen ze zich opeens midden in een verhoor bevond. Haar naam, beroep en afkomst werden opgevraagd door de eigenaar van het appartement. Van zodra hij hoorde dat Randa een Spaanse is van Marokkaanse afkomst, veranderde hij van gedrag en werd hij onaangenaam: "Oh nee, nee. Als je Arabier bent, zal ik je het appartement niet verhuren, bovendien geloof ik niet meer dat je dokter bent, waar zijn je papieren?"

Ondanks de uitleg van de jonge gezondheidsspecialist bleef de eigenaar onaangenaam en wees de jonge Marokkaanse vrouw simpelweg af, zo blijkt uit haar verhaal op Twitter. Zeer geschokt door wat ze zojuist had meegemaakt, vertelt ze haar verhaal op Twitter. "Dit is me nog nooit eerder in mijn leven overkomen", zegt ze.

De boodschap van de jonge Marokkaanse bleef niet onopgemerkt, haar verhaal veroorzaakte al snel een tsunami op sociale netwerken en wekte de verontwaardiging op van verschillende mensen. In een paar dagen tijd registreerde haar Twitterpagina meer dan 5000 retweets en 27.000 likes. Ze ontving ook veel opmerkingen die werden gevoed door woede, frustratie en zelfs minachting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team