Zoeken

Verenigde Staten: Marokko hoogrisicoland voor reizigers

4 augustus 2021 - 10:40 - Wereld

©

Volgens de laatste Covid-19 richtlijnen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), is Marokko door de Verenigde Staten geclassificeerd als een categorie 3 land met een hoog risico voor reizigers.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers naar Marokko aan om hun reis te heroverwegen, nu het koninkrijk is ingedeeld in categorie 3. De CDC heeft 16 bestemmingen aan deze categorie toegevoegd. Het gaat onder meer om Griekenland, Ierland en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Lees ook: Verenigde Staten doneren covid-19-vaccins aan Marokko

Een risicoaanduiding niveau 2 betekent dat Amerikanen extra voorzichtig moeten zijn als zij naar landen in deze categorie willen reizen, terwijl een risicoaanduiding niveau 4 een zeer hoog aantal coronabesmettingen inhoudt. De CDC raadt Amerikanen af om naar deze bestemmingen te reizen. Als ze de reis toch moeten maken, dan dienen ze volledig gevaccineerd zijn.

"Volledig gevaccineerde reizigers lopen minder kans om Covid-19 op te lopen en te verspreiden. Internationale reizen brengen echter extra risico’s met zich mee, en zelfs volledig gevaccineerde reizigers kunnen een verhoogd risico lopen op besmetting door bepaalde coronavarianten en deze mogelijk ook verspreiden," aldus de CDC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team