Zoeken

Turkije stelt nieuwe voorwaarden aan Marokkaanse reizigers

9 september 2021 - 10:00 - Wereld

©

Turkije heeft de voorwaarden voor binnenkomst en verblijf op zijn grondgebied gewijzigd. Vanaf maandag 6 september moeten reizigers, ook Marokkanen, zich aan nieuwe verplichtingen houden.

Volgens de Turkse ambassadeur in Rabat worden passagiers van 12 jaar en ouder, die naar Turkije wensen te reizen, verzocht om een vaccinatiepaspoort te tonen alvorens aan boord te mogen gaan.

Lees ook: Turkije meest populair land onder Marokkanen

Dat is een wijziging in de leeftijdsgroep, merkt Medias24 op. De nieuwssite voegt eraan toe dat "alle passagiers een formulier in moeten vullen op register.health.gov.tr voor binnenkomst in Turkije, 72 uur voor de vertrektijd van de vlucht".

Dit omvat een door de officiële autoriteiten van het betrokken land afgegeven vaccinatieattest, waaruit blijkt dat de reizigers minstens 14 dagen vóór de binnenkomst in Turkije is ingeënt, of een negatieve PCR-test kan tonen van minder dan 72 uur, of negatief testte op een snelle antigeentest van minder dan 48 uur.

Het document dat door de autoriteiten wordt afgegeven om aan te tonen dat de reiziger in de afgelopen 6 maanden een positief resultaat had op een coronatest, wordt niet langer aanvaard.

Lees ook: Geen visumplicht voor Marokkanen in Turkije

De ambassade voegt daaraan toe dat "Turkije de gewone regels van de visumregeling toepast op de binnenkomst in het land. Marokkaanse onderdanen moeten contact opnemen met de Marokkaanse autoriteiten over de voorwaarden voor reizen naar het buitenland".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team