Zoeken

Verenigde Staten: huis omgetoverd tot exclusieve Marokkaanse riad

2 augustus 2022 - 17:10 - Wereld

©

In Californië is een uniek huis van twee verdiepingen in Palm Springs Home gedeeltelijk omgebouwd tot een Marokkaanse riad. Aan het huis is wel een aardig prijskaartje verbonden.

Het huis dat veel weg heeft van een Marokkaanse riad in Palm Springs Home, staat te koop voor 3,5 miljoen dollar. Het huis werd gebouwd in de jaren dertig door Wallace Neff, meldt Realtor. "Het was één van de eerste huizen in de woestijn met een tweede verdieping. Niet eerder bouwde iemand een huis met twee verdiepingen," zegt makelaar Sandra Quinn van Berkshire Hathaway HomeServices.

Lees ook: Binnenkijk in een exclusieve vakantievilla in Marrakech (video)

In 1957 werd het huis gedeeltelijk omgebouwd tot een Marokkaanse riad. "De eigenaars hebben het meer Moors en Marokkaans gemaakt. Maar er zijn veel dingen in het huis die je ook kunt terugvinden op de originele oude foto’s uit de jaren dertig, dus het is nog steeds hetzelfde huis," zegt Sandra Quinn.

Het huis staat op een terrein van 3306 vierkante meter en heeft vier slaapkamers, twee op de begane grond en twee op de tweede verdieping. "Een van de kamers beneden is een soort van optrekje met een grote rode badkuip en de muren van de douche zijn van cederhout," zegt de makelaar. "Als je ze nooit verzegeld, blijft het hout daar perfect. Het wordt nat, en het droogt uit. Het is echt cool."

Lees ook: Marokkaanse Riad in Palm Desert verkocht (foto’s)

Beide verdiepingen hebben een complete keuken en de grote kamer op de tweede verdieping wordt geaccentueerd door een kleurrijke betegelde open haard. De grote kamer komt uit op een terras van 1200 vierkante meter. "Er zijn ongelooflijke uitzichten over de hele stad boven de palmbomen," verzekert Quinn. "Het terras aan de andere kant kijkt uit op de San Jacinto Mountains en het prachtige zwembad."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team