Zoeken

Arrestatie leden "Moorish Nation" in VS

30 augustus 2022 - 21:00 - Wereld

©

Een koppel dat lid is van de "Moorish Nation", een Amerikaanse gemeenschap die beweert Marokkaanse roots te hebben, is gearresteerd op beschuldiging van inbraak in een miljoenenhuis dat eigendom is van een huidige NASCAR-coureur.

Een koppel uit Zuid-Carolina heeft op 19 augustus ingebroken in een huis van bijna 16 miljoen dollar, dat eigendom is van Nascar-coureur Ricky Stenhouse Jr. Volgens politiebronnen beweren de 37-jarige Nataijah Shaieena Fields en de 29-jarige Darius Trrone Hall, dat ze lid zijn van de "Moorish Nation", een beweging die beweert dat haar leden de rechtmatige eigenaars zijn van alle eigendommen, zo meldt WBTV.

Lees ook: Amerikanen beroepen zich op Marokkaanse wet

Fields en Hall worden beschuldigd van inbraak, bijdragen aan de criminaliteit van een minderjarige en huisvredebreuk. Hall werd ook nog beschuldigd van het dragen van een verborgen wapen. Het koppel werd op borgtocht vrijgelaten.

"Er werd ingebroken in mijn huis en het werd illegaal bezet," vertelde Stenhouse Jr. aan The Daily Beast. "Ik dank de Sheriff van Rowan County voor de snelle arrestatie van de verdachten. Ik zal geen verder commentaar geven in afwachting van de gerechtelijke procedure tegen deze personen. Aanspraken van deze personen op mijn eigendom hebben geen enkele rechtsgrond of feitelijkheid." Het grote huis staat momenteel te koop.

Lees ook: Gewapende mannen zwaaien met Marokkaanse vlag tijdens confrontatie met politie in VS

Het is niet de eerste keer dat een koppel in North Carolina beweert bij de Moorse soevereine burgerbeweging te horen en gearresteerd wordt voor het kraken van een miljoenenhuis. In 2019 namen de autoriteiten de 30-jarige Turmaine Thorne en de 35-jarige Taqiyah Barber in hechtenis, nadat ze een landgoed hadden gekraakt, dat het eigendom was van de overleden ouders van de burgemeester.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team