Zoeken

Marokko veilig om te bezoeken? Laatste reisadvies VK

20 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn reisadvies voor Marokko gewijzigd na de opleving van het conflict tussen Iran en Israël. In de nieuwste update waarschuwt het Britse Foreign Office niet tegen reizen naar een van de regio’s van het koninkrijk, maar adviseert Britten die naar Marokko gaan om drukke gebieden, overheidsgebouwen, transportnetwerken, bedrijven met westerse belangen en plaatsen waar buitenlanders en toeristen zich bevinden te vermijden, aangezien terroristen daar mogelijk aanslagen zullen plegen.

De Britse autoriteiten wijzen op het verhoogde risico door het aantal Marokkanen dat zich heeft aangesloten bij Daesh en andere extremistische groeperingen.

Lees ook: Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar Marokko af

Naast het terrorisme waarschuwt het Foreign Office ook voor het risico op ontvoering door terroristische groeperingen in Libië, Mauritanië en de Sahel, die dit om financiële of politieke redenen doen. Naast kleine criminaliteit zoals zakkenrollen, tasjesroof en motordiefstal, met name in toeristische gebieden zoals historische wijken en stranden, zijn er ook sporadisch meldingen van gewelddadige misdaden, waarbij messen werden gebruikt tegen toeristen tijdens straataanvallen en inbraken. Het ministerie adviseert om ’s nachts afgelegen gebieden te vermijden en geen grote sommen contant geld of waardevolle spullen mee te nemen.

Homoseksualiteit is illegaal in Marokko en het Foreign Office adviseert tegen openlijke uitingen van genegenheid, die aanstootgevend kunnen zijn en kunnen leiden tot vervolging.

Vrouwelijke soloreizigers kunnen te maken krijgen met ongewenst mannelijk commentaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om losse kleding te dragen die de armen, benen en borst bedekt.

Lees ook: Drukte op luchthaven Marrakech door reisadvies VK

Het Britse reisadvies werd vorige week gewijzigd na de Israëlische luchtaanvallen op Gaza en de daaropvolgende Iraanse vergeldingsactie. Het Foreign Office adviseert nu tegen reizen naar 18 landen in de regio, waaronder Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Algerije, Koeweit, Saoedi-Arabië, Tunesië, Libië, Jordanië, Libanon, Bahrein, Syrië, Irak en Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team