Zoeken

Canada raadt onderdanen aan om "voorzichtig" te zijn in Marokko

27 december 2018 - 17:10 - Wereld

©

Meerdere landen hebben hun reisadvies naar Marokko aangepast als gevolg van de brutale moord op twee Scandinavische toeristen bij Imlil in de regio van Marrakech.

Ook Canada heeft besloten om haar onderdanen te waarschuwen voor reizen in Marokko en "extreem voorzichtig" te zijn tijdens hun verplaatsingen in het koninkrijk.

"Terrorisme vormt een echte bedreiging in Marokko en buitenlanders waren er reeds het doelwit van aanslagen. Twee Scandinavische toeristen werden dood aangetroffen in een bergachtig gebied in het zuiden van Marokko, op 10 km van Imlil, een dorpje in het Hoge Atlas, in december 2018. De Marokkaanse autoriteiten noemen de moorden een terroristische daad.", leest men in de waarschuwing.

"Terroristen kunnen op elk moment hun slag slaan. Ze kunnen hun aanslagen richten op onder meer overheidsgebouwen, gebedsoorden, scholen, stations en openbare ruimtes waar buitenlanders komen, restaurants, bars, cafés, winkelcentra, markten en hotels", aldus het Canadese ministerie van Buitenlandse zaken.

Als gevolg daarvan worden Canadese onderdanen gevraagd om "op hun hoede te blijven in openbare ruimtes" en "in hotels te verblijven waar de veiligheidsmaatregelen betrouwbaar zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team