Zoeken

Verdwijning drugsbaron El Nene: meerdere arrestaties, grenspolitie ingezet

7 augustus 2014 - 19:42 - Gemeenschap

©

Vier Spanjaarden zijn door de Guardia Civil in Sebta gearresteerd na de verdwijning van Mohamed Taieb El Ouazzani alias El Nene. De Marokkaanse drugsbaron verdween afgelopen zondag voor de kust van Marina Smir, vlakbij Tetouan.

Persagentschap Europa Press vernam van politiebronnen dat één van de verdachten de eigenaar is van een speedboot die betrokken was bij een schietpartij net voor de "mysterieuze verdwijning" van El Nene, bekendste Marokkaanse drugbaron ter wereld.

De politie weigert te speculeren omtrent de verdwijning van El Nene en wil niets kwijt over zijn vermeende dood.

"Alles wat we vandaag weten van deze zaak is dat afgelopen zondag een moordaanslag werd gepleegd bij de badplaats Marina Smir, op korte afstand van het Koninklijk Paleis."

Twee mannen met zeescooters zouden El Nene en één van zijn vrienden hebben opgewacht en achtervolgd. Daarop volgde een schietpartij waarna zowel El Nene als zijn vriend verdwenen. Of de daders vanuit Marokko of de bezette Spaanse enclave Sebta kwamen blijft onduidelijk.

En om het mysterie rond de vreemde verdwijning van El Nene compleet te maken, werd op woensdag een poging tot brandstichting op een buitenboordmotor van de Marokkaanse drugsbaron door de politie in Sebta verijdeld. Volgens de onderzoekers was het een poging om alle bewijzen te wissen omtrent de verdwijning van El Ouazzani.

Extra beveiliging aan grens Sebta

Aan de grenspost van Tarajal tussen Marokko en Sebta werd sinds de schietpartij de veiligheid verscherpt. Zowel de Marokkaanse als Spaanse grenspolitie hebben order gekregen om naar El Nene uit te kijken. De politie denkt namelijk dat de Marokkaan, als hij nog leeft, zal proberen om zich in Sebta te laten verzorgen.

Persagentschap EFE meldt dat afgelopen zondag alle ziekenhuizen en klinieken in het noorden van Marokko bovendien instructies hebben gekregen om schotwonden te melden.

Zondag, toen de verdwijning van El Nene nog maar een gerucht was, hadden Spaanse media melding gedaan van een poging tot moord op de drugsbaron. Deze geruchten werden dezelfde dag bevestigd met een aangifte van de vrouw van El Nene. Volgens haar was haar echtgenoot het doelwit van een moordaanslag op zondag om 18 uur, toen hij zich op 800 meter van de kust bevond. Sindsdien heeft niemand nog iets van hem vernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team