Zoeken

Fez krijgt kunstmatige strand van 100 miljoen

4 augustus 2014 - 23:17 - Marokko

©

Fez gaat in de komende maanden een kunstmatig strand laten aanleggen. Het project kreeg de volle steun van Istiqlal-burgemeester Hamid Chabat en werd kort geleden goedgekeurd door de stadsraad. Het nieuwe strand zal een kleine 100 miljoen dirham kosten!

Het nam de burgemeester van Fez ruim vier jaar om de goedkeuring te krijgen en zijn kunstmatige strandproject waar te maken. Het strand komt in het hartje van de spirituele hoofdstad van Marokko volgens Morocco World News. De PJD-partij aan de macht verzette zich vier jaar lang tegen de aanleg van het strand. Afgelopen juli werd het na een lange strijd door de stadsraad gestemd.

Het strand wordt aangelegd op een terrein van 20 hectare bij de Oued Fes, nabij het paleis van Koning Mohammed VI. Het water zal in de regio van Ain Allah, op enkele kilometer ten westen van Fez, worden gehaald. En om een maximum aan bezoekers aan te trekken belooft Hamid Chabat dat de toegang tot het strand volledig gratis zal zijn en dat een deel van het strand enkele toegankelijk zal zijn voor vrouwen.

Wie herinnert zich nog de Eiffeltoren van Fez?

Dit nieuw en verbazingwekkend project herinnert ons aan een eerdere handeling van Hamid Chabat, de omstreden Eiffeltoren van Fez. De burgemeester van Fez had een "kleine" replica van de beroemde Eiffeltoren in Parijs laten bouwen. Hij plande toen volgens gemeentelijke bronnen om de laan waar de Eiffeltoren was gebouwd, te hernoemen in ’Boulevard de Paris’. Een heel symbool.

Eiffeltoren van Fez

Door zijn waanzinnige plan was de burgemeester een grap geworden in Marokko en in de internationale media. Onder druk had Chabat en zijn team de nog niet afgebouwde Eiffeltoren laten weghalen. Toen hem over de plotse verdwijning van zijn toren werd gevraagd, antwoordde Chabat dat hij "niet wist waar het hoopje staal" was verdwenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team