Zoeken

Verdachte moord Ilham Benchelh voor het eerst op proces in Leeuwarden

7 oktober 2022 - 07:00 - Wereld

©

Het Nederlandse Openbaar Ministerie vervolgt de 74-jarige Kasem M. uit Siddeburen voor het ombrengen van zijn vrouw Ilham Benchelh en het wegwerken van haar lichaam. M. zat woensdag voor het eerst tegenover het hof in Leeuwarden.

Ilham Benchelh verdween volgens M. in januari 2010 uit haar woning. Ze is volgens hem in de sneeuw vertrokken met enkel haar pyjama aan, zonder dat daar een ruzie aan vooraf ging. "Misschien wilde ze een wandelingetje maken. Ik vond het wel prima dat ze wegging," aldus de verdachte geciteerd door RTV Noord.

Lees ook: Kasem M in Marokko opgepakt voor moord op Groningse Ilham Benchelh

Bekenden van zijn vrouw hebben zijn verhaal nooit geloofd, het koppel had relatieproblemen maar Ilham zou volgens hen nooit zonder haar kind zijn vertrokken. M. werd kort na de verdwijning aangehouden, maar er was niet voldoende bewijs om hem vast te houden. Het lichaam van Benchelh is nooit teruggevonden. M. vertrok daarna naar Marokko met hun zoontje, die op dat moment nog geen anderhalf jaar oud was.

M. claimt onschuldig te zijn en niet te weten wat er met Ilham is gebeurd, maar vóór haar verdwijning zocht hij op het internet naar manieren om iemand om het leven te brengen en heeft hij op Marktplaats gezocht naar lintzagen. Daarnaast sloegen politiehonden tijdens de huiszoeking aan op een lijkgeur in de slaapkamer, zijn er bloedrestanten in het huis gevonden en werd het matras halsoverkop vervangen.

Lees ook: Moordzaak Ilham Benchelh uitgesteld, verdachte zit in Marokko

M. was de afgelopen drie jaar niet aanwezig tijdens de zittingen, omdat hij zonder geldig visum in Marokko vastgezeten zou hebben. De familie van Ilham is wel vanuit Marokko overgekomen om het proces bij te wonen. Ze riepen zelfs de hulp in van de Koning Mohammed VI en van mensenrechtenorganisaties, om de waarheid over de dood van Ilham boven tafel te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team