Zoeken

Nederland: 20 jaar cel en tbs voor doodschieten rapper Feis

22 oktober 2020 - 20:20 - Wereld

©

De rechtbank legt een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging op aan de 26-jarige Silfano M. voor het doodschieten van rapper Feis.

Het AD schrijft dat de 32-jarige Faisal Mssyeh, beter bekend als rapper Feis, in de nieuwjaarsnacht van 2019 om 04.00 uur ’s nachts werd doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Zijn broer raakte zwaargewond en overleefde de schietpartij ternauwernood.

De dader krijgt een straf opgelegd van twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij is ook veroordeeld voor een beschieting van een auto in Schiedam waarin een politieagent in opleiding zat. De kogel raakte de bestuurdersstoel en de agent bleef ongedeerd.

Silfano M. ontkent zijn betrokkenheid bij de twee incidenten en verklaarde tijdens de zitting zelfs dat hij nog nooit een wapen in zijn handen heeft gehad. Meerdere getuigen hebben hem als de schutter aangewezen.

Feis werd vooral bekend met zijn album ’Hard van buiten, gebroken van binnen’. Hij werkte samen met meerdere rappers en deed mee aan het programma ’Op Volle Toeren’ van Ali B.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team