Zoeken

Veel kritiek op Hervé Renard vóór wedstrijd Marokko-Frankrijk

6 augustus 2023 - 20:00 - Sport

©

De Franse bondscoach Hervé Renard, tevens voormalig coach van het Marokkaans elftal, ligt onder vuur in aanloop naar de wedstrijd tussen de Leeuwinnen van de Atlas en Frankrijk in de achtste finale van het WK-vrouwen, dat plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland.

Net als in de halve finale op het WK in Qatar in 2022, zal de achtste finale van het WK-vrouwen tussen Marokko en Frankrijk worden gespeeld. Enkele dagen voor de wedstrijd gepland op dinsdag, heeft Hervé Renard gereageerd op de kritiek van voormalig international Melissa Plaza. Zij had kritiek op zijn toespraak vóór de tweede wedstrijd van het Franse vrouwenelftal tegen Brazilië (2-1). "Ik blijf mezelf," reageerde Hervé Renard in een reactie aan L’Équipe. "Als ik het anders zou moeten doen, heeft het geen zin om me te benaderen, ook al moet ik me aanpassen aan andere kenmerken. Ik respecteer haar mening, ik weet niet of het echt overtuiging is of gewoon om wat ophef te veroorzaken. Het stoort me niet," aldus de Franse coach.

Lees ook: Koning Mohammed VI vs Marokkaanse vrouwenvoetbal: een historisch succes

Hervé Renard zegt bereid te zijn zijn houding te veranderen als zijn speelsters daarnaar zouden vragen. "Ik heb ze de vraag gesteld, als ik niet op de goede weg was zouden ze het me laten weten. Er zijn sterke karakters in dit team, ze zouden niet aarzelen om me dat te laten weten. Mijn karakter, je houdt ervan, of je houdt er niet van. Soms kan het nadelig zijn om te direct te zijn, maar zo ben ik. Ik kan mijn gevoelens niet verbergen. Het belangrijkste is dat het de speelsters bevalt," vervolgde de voormalige bondscoach van Marokko.

Lees ook: Marokko’s Atlas Leeuwinnen schrijven geschiedenis: op naar achtste finale tegen Frankrijk

"Het is hoog tijd dat we stoppen met het verheerlijken van mannelijkheid. Vechten tegen het patriarchaat betekent ook vechten tegen alle onderdelen van het patriarchaat. En in de onderdelen van het patriarchaat vind je deze mannelijkheid, deze toxische mannelijkheid, die blijkt uit de toespraak van Hervé Renard," verklaarde de voormalige speelster van Lyon en Montpellier, Melissa Plaza aan So Foot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team