Zoeken

Hervé Renard: in Marokko "wordt je of gehaat of aanbeden"

11 september 2023 - 21:00 - Sport

©

Hervé Renard, voormalig bondscoach van Marokko, heeft een oproep tot solidariteit gedaan na de aardbeving die het koninkrijk in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen, een land waarmee hij nog steeds een sterke band heeft.

De Franse coach heeft een sterke band met Marokko behouden, waar hij de Atlas Leeuwen leidde tussen 2016 en 2019 en waarmee hij de Afrika Cup won in 2018 en deelnam aan een Wereldbeker. "Ik heb één grote gedachte voor het hele Marokkaanse volk, en vooral mijn oprechte condoleances aan de families van de slachtoffers van deze aardbeving. Laat de internationale hulp voor Marokko uitzonderlijk zijn. We hebben uitzonderlijke solidariteit nodig voor Marokko," verklaarde hij aan de krant Le Parisien.

Lees ook: Hervé Renard vol lof over Ziyech, Hakimi en En-Nesyri

Renard, nu coach van het Franse vrouwenelftal, zei diep geraakt te zijn door zijn tijd in Marokko. "De mensen hebben me zoveel liefde gegeven dat je het je niet eens kunt voorstellen. Dat is vaak wat er in deze landen gebeurt: of men haat je, of men aanbidt je," vertelde hij aan RMC in 2022. Hervé Renard onderhoudt ook nog steeds goede betrekkingen met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), die heeft bijgedragen aan de financiering van bepaalde faciliteiten van zijn sportcomplex Tanière Bruno-Metsu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team