Marokko’s Atlas Leeuwinnen schrijven geschiedenis: op naar achtste finale tegen Frankrijk

3 augustus 2023 - 15:00 - Sport

©

Het Marokkaanse vrouwenelftal heeft een nieuw hoofdstuk in de voetbalgeschiedenis geschreven door zich te kwalificeren voor de achtste finales van het WK-vrouwen 2023, op donderdag 3 augustus in Australië.

De Leeuwinnen van de Atlas versloegen Colombia met 1-0, een overwinning die des te belangrijker is daar de Colombianen enkele dagen geleden de regerend kampioen Duitsland versloegen.

De wedstrijd was moeilijk voor de Atlas Leeuwinnen, maar ze gaven nooit op. De Marokkaanse speelsters maakten meerdere kansen, tot in de 45e minuut, toen Lahamari het enige doelpunt van de wedstrijd voor Marokko scoorde. De Colombianen voerden de intensiteit op in de tweede helft, maar de Marokkaanse keeper Khadija Er-Rmichi was bepalend, en weerde alle pogingen af, waaronder een krachtige schot van Caicedo in de 73e minuut.

Met deze historische overwinning voor een team dat voor het eerst deelneemt aan het Wereldkampioenschap, gaat Marokko door naar de achtste finales. De Leeuwinnen van de Atlas zullen het opnemen tegen Frankrijk, een moeilijk team, maar dat binnen het bereik ligt van de teamgenoten van Chebbak.