Zoeken

Van Basten adviseert Hakim Ziyech om Chelsea te verlaten

29 april 2021 - 10:00 - Sport

©

De moeilijke situatie waarin de Atlas Leeuw Hakim Ziyech terecht is gekomen bij Chelsea sinds de komst van de Duitse coach Thomas Tuchel, is ook de Nederlandse oud-international Marco van Basten niet ontgaan. Juist nu de Duitse trainer overtuigd begint te raken van de toegevoegde waarde van de Marokkaanse speler, adviseert de Nederlander hem toch om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Van Basten noemde de situatie van Ziyech bij zijn club "triest" tijdens een interview met de Nederlandse sportzender Ziggo Sport. Hij meent dat Ziyech nu in een systeem moet spelen dat niet bij hem past. Als trainer van SC Heereveen heeft de voormalige sterspeler van dichtbij kennis gemaakt met de kwaliteiten van Ziyech.

De voormalige topspits van het Nederlands elftal verbaast zich over de manier waarop de Marokkaan door de Chelsea-coach wordt ingezet op het veld. Hij snapt niet dat Ziyech afgelopen zaterdag tijdens de Premier Leaguewedstrijd tegen West Ham United maar 20 minuten speeltijd kreeg terwijl hij pasgeleden nog de held was in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City.

"Ziyech wéér op de bank. Als hij erin komt, is dat als spits. Dat kan hij ook, want hij is gewoon een goede speler. Ik vind het treurig om te zien. Rouleren... Hij staat gewoon niet op de goede plek", zegt Van Basten, die meent dat Ziyech simpelweg niet past in de speelwijze van Tuchel. "Het systeem dat deze trainer speelt is gewoon niet goed voor Ziyech. Dan moet je als Ziyech zeggen: ‘Weet je wat? Ik moet pleite."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team