Zoeken

Geen vakantie in Marokko deze zomer voor Marokkanen in België

18 mei 2020 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Belgische Eurocommissaris Didier Reynders heeft laten weten dat het voor Belgen deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om op vakantie in Marokko of een ander land te gaan. Hij vreest namelijk voor nieuwe moeilijkheden omtrent hun repatriëring.

Op een vraag naar de mogelijkheid voor Belgen om de vakantie op stranden in het buitenland door te brengen, antwoordde Didier Reynders: "Het zal sterk van het ene land naar het andere afhangen. Als ik de evolutie van de beslissingen van vandaag zie heb ik wel de indruk dat we dichter bij een ’100% binnenlandse vakantie’ staan.".

De bewindsman, die te gast was op de Belgische zender RTL-TVI, stelt dat het besluit niet alleen bij België ligt, maar ook bij de bestemmingslanden. "Daar zou de mogelijkheid meer rond 50 à 60 procent draaien", aldus Reynders.

Volgens de voormalige minister van Buitenlandse zaken zal er in ieder geval altijd rekening worden gehouden met de sanitaire situatie. "Zal de situatie blijven verbeteren, zoals we in een aantal landen zien?"

Reynders wil bovendien dat toeristen voldoende informatie hebben over hun reis- en verblijfsomstandigheden. "We zijn niet zeker van de situatie in veel regio’s in de wereld. En we willen ook de moeilijke repatriëringen van de gezondheidscrisis niet herbeleven."

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team