Zoeken

Marokkanen die legaal in België wonen mogen niet terug

22 april 2020 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko heeft besloten om in enkele uitzonderlijke gevallen Belgische Marokkanen naar België te laten terugkeren. De maatregel heeft echter geen betrekking op mensen die legaal in België wonen, maar enkel de Marokkaanse nationaliteit hebben.

Het collectief "Belgo-marocains bloqués au Maroc" die 1500 gestrande Marokkanen uit België vertegenwoordigt, reageert kwaad om het besluit van de Marokkaanse autoriteiten.

"De Belgische ambassade in Rabat heeft aan meerdere Marokkanen die bij ons wonen geantwoord dat de repatriëring enkel mogelijk is voor Belgen en Belgische-Marokkanen. Dit antwoord heeft voor verontwaardigde reacties gezorgd en heeft kwaad bloed gezet bij velen die de Belgische ambassade in Rabat al een dossier hadden toegestuurd. Dit betreuren wij enorm. Ook deze mensen moeten gerepatrieerd kunnen worden als ze aan de vooropgestelde criteria beantwoorden.", aldus het collectief.

De organisatie zegt ook dat de Belgische ambassade in Rabat op vrijdag 17 april de registraties voor repatriëringen heeft gestopt en dat ongeveer 6000 aanvragen werden ingediend. Gestrande Belgen zouden intussen al een positief antwoord hebben gekregen, wat niet het geval is voor aanvragers met de dubbele nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team