Zoeken

Geen vakantie in Marokko dit jaar voor meerderheid wereld-Marokkanen

21 juli 2020 - 13:07 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel wereld-Marokkanen wensen deze zomer naar Marokko terug te keren voor de vakantie. De jaarlijkse reis naar het land van herkomst is de kans om ouders en familie terug te zien. Door de coronamaatregelen heeft een meerderheid echter gedwongen van deze reis moeten afzien.

Volgens een peiling van Lamanchelibre plande ruim 50 procent Marokkanen in het buitenland om deze zomer naar Marokko te reizen.

Het merendeel heeft echter besloten om thuis te blijven vanwege de strenge maatregelen bij de grenzen, de verplichte coronatesten bij aankomst in Marokko en bij de terugkeer voor wie via Frankrijk en Italië reist.

Een deel van de respondenten stelt tevens een besmetting met het coronavirus tijdens de reis te vrezen. Anderen zijn dan weer bang om in Marokko vast te komen te zitten als de besmettingen opnieuw stijgen en het koninkrijk de grenzen sluit.

Voor wereld-Marokkanen in de Verenigde Staten en meerdere andere landen is het ook niet mogelijk om een PCR-test te ondergaan zonder symptomen. "Geen enkel laboratorium wil me een test laten ondergaan als ik geen koorts heb. Ik moet naar een privé laboratorium gaan maar geen één kan me de resultaten in minder dan 48 uur geven.", zegt een Marokkaanse in de VS.

Bladna.nl